söndag 4 oktober 2009

I heart New York

Idag var jag i New York. Kyllä.


Det var det småkalla vädret, det var skinnjackan, det var strumpbyxorna och stövlarna. Det var en kosmopolitansk känsla. Det var doft som av gatukök i luften. Det var ett visst buzz in the air. Det var New York.
Det var independent coffee shops med mysig inredning och kritskriven meny på svarta tavlor. Det var ordentlig, god, kaffe i stora glas. Det var beställningar gjorda på engelska. Det var svarta människor.

Det var bra musik på varuhus, det var Macy*s.
Det var lukten av hotellrum. Andas in, känna sig förflyttad.
Det var New York.
Det var paraply, vind och regn, blänkande asfalt. Det var bio, lukten av smörpopcorn och elektroniska tavlor med filminfo.


Idag var jag mentalt i New York. And my soul was so happy. A little less yearning, a little less need, a soothed mind, a rest for the anxious travellers feet. A taste of that place far away, that place I love. My Big Apple, my micro-cosmos, my Shangri-La.


Det var prickiga Angina. The goofball and the greatest dearest. Det var skratt, vitlökslukt och förfrusna hjärtan. Det var ledighet av the mind. Det var ett överflöd av wc:n och godis. Det var ensamma stunder i mörkret av ett rum. Det var indie-film med mysighet.
Det var perfekt.

Det var New York.

Billy Idol's New York State of Mind, a real getting-into-the-mood biisi.




Jay Z & Alicia Keys > Awesome! Man I wish I was in NYC...



2 kommentarer:

ingridviola sa...

I live in N.Y city man!

Hannah sa...

Yeah man, you do! In freaking NYC of the Republic of Finland.