onsdag 10 november 2010

julen är här....

"It's beginning to look a lot like Christmas..."
Så där småningom. Julsaker i butikerna, julmusik i vissa annonser på tv. Julkorten som blev köpta i London. Och så vidare.
Which got me thinking.
Skulle det inte vara mäkta fint att fira en annorlunda jul...? Utomlands. Tänk, fira julmässa i Notre Dame... Äta julmiddag på nån fancy restaurang i Wien... Skrinna i Central Park... Titta på Eiffel-tornet... Göra piruetter på Piazza San Marco...
Göra något annorlunda... något häftigt. Något verkligen minnesvärt och mysigt.

Jag är ingen större vän av julafton nuförtiden. Oftast är det ett enda stort problem, med arbete, med geografi, och sen ifall dessa saker klickar, så kommer ännu: med vem ska man fira vilken del av dan.
Det bästa med julen är tiden som leder upp till den, förberedelserna, förväntan, pysslandet, glöggen och de levande ljusen. När julafton sedan infinner sig så... tja, är man plötsligt lite underwhelmed. Om man alls får fira den alltså.
Jag har inte firat jul på flera år på det sätt jag skulle vilja, och har i och med det befriats från alla jultraditioner. Julen behöver inte se ut på ett visst sätt mera. Och vet ni, det är skönt. Att slippa all stress och sorg över att saker och ting inte går som man skulle vilja.

Det skulle vara så fint att rymma iväg till julen, bara vara, och njuta.
Problem med detta scenario? Ingen ledighet från arbetet under jullistan (big no-no), plus ingen att åka med. Which leads me to this: Who's with me? Vem kommer med och fira en annorlunda jul? Anyone?

(disclaimer: inte denna jul)

EDIT: Okay, ni behöver inte åka med mig, men så där allmänt, vad tycker ni om julen, skulle ni kunna tänka er att fly Finland just då? Göra något annat?


(ps. ni har ingen aning om hur mycket jag skulle vilja vinna på lotto nu just... ingen aning...)

Inga kommentarer: